Fakta om kommunen

I Sverige finns det en hel del kommuner, en del av dem känner du säker till väl och andra har du lite mindre bra koll på. Ofta besöker vi enbart de kommuner som finns i närheten av vårt hem eller de kommuner där våra vänner och släktingar bor. En del av de kommuner du har besökt har du säkert lärt dig en del om och andra har du bara besökt utan att egentligen fundera så mycket kring fakta om kommunen. Det finns ofta en hel del spännande information att ta del av om kommunerna i Sverige men också information som kan vara nödvändig att känna till. Om kommunen Åtvidaberg finns det till exempel en hel del intressant och rolig fakta som du nu ska få ta del av.

Allmänt

Åtvidaberg är en mycket trygg och mysig kommun som passar såväl unga som äldre. Det finns mycket bra möjligheter till boende, trygghet och härliga omgivningar som du och dina vänner eller din familj kan vistas i. Dessutom finns det tillgång till bra utbildningar, både för unga och vuxna. Bra skolor är inte helt lätt att hitta och inte alltid i närheten men i Åtvidabergs kommun finns det många bra skolor för barn, unga och vuxna som vill utbilda sig. Något annat som är härligt med Åtvidabergs kommun är att det finns många härliga naturområden som du har tillgång till och kan njuta av. Dessutom ligger inte Linköping särskilt långt bort vilket innebär att du enkelt kan få tillgång till en lite större stad om det är något du önskar. Dessutom tar det inte lång tid att åka till kusten för att få njuta av havet och kanske ett härligt dopp. Ett föreningsliv med mycket bra möjligheter är något som du också har tillgång till när du befinner dig i kommunen.

Natur och Fritid

Faktum är att Åtvidabergs kommun är känd för sina fina ekar och det finns även många vackra orörda skogar som du kan njuta av. I kommunen finner du många vandringsleder men vacker natur omkring och det finns även naturområden som du kan besöka för frisk luft och att ladda om batterierna. I Åtvidabergs kommun hittar du även vackra sjöar där du kan se fiskar så som abborre och gädda. Det finns ett rikt fisk- och fågelliv. Förutom att njuta av naturen kan du även utnyttja det rika föreningslivet. I Åtvidaberg finns det nämligen bra möjligheter till musik, golf, fotboll med mera. Faktum är att Åtvidabergs fotbollslag ÅFF tillhör toppskiktet av fotbollslag och spelar i allsvenskan. Om du är intresserad av att rida finns det hästgårdar och ridklubbar som du kan besöka.

Sevärdheter

I Åtvidabergs kommun finns det några fantastiska sevärdheter som du bör besöka om du bor i kommunen eller om du är på besök. Till exempel kan du åka iväg på en härlig båttur över en sjö med E/S Vågspelet men du kan också ta en tur med en utflyktsbåt vid namn Amanda över sjön Vindommen. Adelsnäs herrgård är en vacker herrgård men en fin park som är mycket uppskattad.